گروه
کارشناسی
کارشناسی ارشد
دکتری
علوم قرآن و حدیث
علوم قرآن وحدیث
فلسفه و حکمت اسلامی
فلسفه و کلام اسلامی
حکمت متعالیه
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
تاریخ و تمدن ملل اسلامی
-
ادیان و عرفان
فقه و مبانی حقوق اسلامی
معارف اسلامی
سرویس دهی آموزشی دروس عمومی به کلیه رشته های دانشگاه در مقطع کارشناسی را بر عهده دارد
رشته حکمت متعالیه از سال 1401به گروه فلسفه و حکمت اسلامی اضافه شده است و از مهر 1402 برای دانشجویان مقطع دکتری ارائه می شود. حکمت متعالیه مکتبی فلسفی- ایرانی است که در آن هم رگه های تحلیلی و نظری حضور جدی دارد و هم رگه های وجودی، شهودی و دینی. این فلسفه بیش از هر فلسفه ای در ایران، ناظر به رازها و نیازهای وجودی انسان است و از سوی دیگر امکانی را برای ما فراهم می کند که به واسطۀ آن دلالتهای پنهان فلسفی متون دینی را بخوانیم. همچنین نگرش وجودی خاصِ ناظر به انسان و هستی سبب شده این فلسفه پیوند عمیقی با حوزه های مختلف از جمله سیاست، اخلاق و روانشناسی پیدا کند و از آنجایی که حکمت متعالیه خاستگاه بومی و صبغۀ دینی دارد راهگشا بودن و کارآمد بودن آن در چارچوبی دینی و بومی است؛ بنابراین می تواند بیش از فلسفه هایی چون مشاء و اشراق در زمینه ها و اهداف اجتماعی همچون توسعه، آموزش، فرهنگ و اخلاق اثر بخش باشد. موقعیت شغلی در ایران: حکمت متعالیه می تواند در راه اندازی برخی از شغل های نوپدید مانند مشاوره فلسفی، روان درمانگری وجودی و اخلاق حرفه ای حائز اهمیت باشد. آموزش و پرورش، آموزش عالی، بنیاد دائره المعارف، مراکز اخلاق حرفه ای، بخش فرهنگی نهاد ها و سازمانها مانند معاونت فرهنگی قوه قضائیه، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و صدا و سیما از جمله سازمان ها و نهادهایی هستند که امکان جذب و به کارگیری دانشجویان این رشته را دارند.
در سال های اخیر تفاهم نامه هایی بین دانشگاه و مراکز علمی خارج از کشور منعقد گردیده است که براساس این قراردادها امکان تبادل استاد و دانشجو، چاپ مقاله در مجلات دو دانشگاه و برگزاری همایش های علمی مشترک فراهم شده است. تاکنون دو دوره همایش و تبادل استاد بین دانشکده الهیات و دانشگاه پتسدام آلمان برگزار گردیده است و نیز تفاهم نامه ای با دانشگاه کوفه با محوریت گروه علوم قرآن و حدیث مبنی بر تبادل استاد و دانشجو و چاپ مقالات دو دانشگاه منعقد گردیده است. دانشکده سابقه همکاری با کشورهایی چون آلمان، بلاروس، افغانستان، ترکیه، هند، ارمنستان، لبنان، ترکیه، انگلستان و تونس را در کارنامه خود دارد.اهدا 100 کتاب خارجی توسط پرفسور کومار سینگ به کتابخانه دانشگاه.
فعالیت های بین المللی: برگزاری کلاس توسط استاد دانشگاه چسترانگلستان برگزاری کلاس با حضور استاد دانشگاه پتسدام آلمانعقد تفاهم نامه ای با دانشگاه کوفه با محوریت تبادل استاد و دانشجو و چاپ مقالات برگزاری سخنرانی، همایش، چاپ مقالات و تبادل استاد و دانشجو بین دانشکده الهیات و دانشگاه های خارجی تدریس مشترک با دکتر فلیحه کاظمی استاد دانشگاه لاهور تدریس مشترک با دکتر کامینی گوگری از دانشگاه بمبئی تهیه و تصویب برنامه همکاری با دانشگاه ایلیا عراق
نام نشریه
انجمن علوم قرآن و حدیث
شفا
انجمن ادیان و عرفان
بیکران
انجمن فلسفه و حکمت اسلامی
حیرت
انجمن فقه و مبانی حقوق اسلامی
بصیرت
انجمن تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی