۱۴۰۳ جمعه ۷ دي

نشست دوم از این سلسله کارگاه‌ها «بازتاب طرح‌واره نیرو در مفهوم‌سازی مفاهیم اخلاقی نهج‌البلاغه»

ارسال شده در تاریخ 1403/10/02
ساعت 10:46
نشست دوم از این سلسله کارگاه‌ها «بازتاب طرح‌واره نیرو در مفهوم‌سازی مفاهیم اخلاقی نهج‌البلاغه»

در راستای ارتقای دانش پژوهشگران و ترویج روش‌های نوین پژوهشی در حوزه علوم قرآنی و حدیث، گروه مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) همچون سنوات گذشته، در هفته پژوهش سال 1403 اقدام به برگزاری سلسله کارگاه‌های تخصصی نمود. این دوره آموزشی با هدف آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی با رویکردهای نوین پژوهشی و کاربرد آن‌ها در تحلیل متون دینی، از تاریخ 22 آذرماه لغایت 6 دی ماه در قالب پنج نشست تخصصی برگزار گردید.

دومین نشست از این سلسله کارگاه‌ها با عنوان «بازتاب طرح‌واره نیرو در مفهوم‌سازی مفاهیم اخلاقی نهج‌البلاغه» با تدریس دکتر عارفه داودی، در روز چهارشنبه مورخ 28 آذرماه 1403 به صورت مجازی برگزار شد. در ابتدای این نشست، پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم، مدرس به تشریح مفاهیم بنیادین نظریه معناشناسی شناختی از جمله مفهوم ساختارواره پرداختند. سپس با بهره‌گیری از نمونه‌های متعدد از خطبه‌ها و حکمت‌های نهج البلاغه، به تحلیل نقش طرحواره نیرو در شکل‌گیری مفاهیم اخلاقی در این اثر ارزشمند پرداختند.

دکتر داودی در ادامه، به انواع مختلف ساختارواره نیرو که در متون دینی به کار می‌رود، اشاره نمودند. این ساختارواره‌ها شامل اجبار، انسداد، نیروی متقابل، توانایی، تغییر مسیر یا انحراف و مقاومت می‌باشند. ایشان با ارائه مثال‌های متنوع از نهج البلاغه، نشان دادند که چگونه این طرح‌واره‌ها در ایجاد نگاه عمیق به لایه‌های معنایی متن نقش ایفا می‌کنند. به عبارت دیگر، تبیین روش معناشناسی شناختی نشان داد که ابزاری قدرتمند برای تحلیل متون دینی است. استفاده از این روش، امکان بررسی دقیق‌تر ساختارهای معنایی و شناختی نهج‌البلاغه را فراهم کرده و درک عمیق‌تری از مفاهیم اخلاقی در این اثر را ممکن ساخته است.


ارسال کننده:
تعداد بازدید:30
تصاویر مرتبط:

  • 1_0
  • 2_0
  • 3_0

برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان خوارزمی، طبقه سوم، دانشکده الهیات کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058923+ فاکس : 982188058923+
 theology@alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.