کرسی ترویجی : "بررسی جریانهای اصلاح دینی در هند" با ارائه جناب آقای دکتر جوانی و اساتید ناقد آقای دکتر بهزاد حمیدیه و خانم دکتر لیلا هوشنگی در روز 2/11/1042 ساعت12-10این کرسی درطبقه سوم ساختمان خوارزمی، دانشکده الهیات ـ اتاق 303 دانشکدۀ الهیات برگزار شد.
نخست آقای دکتر جوانی با بیان اهمیت مطالعات هند، به رزومۀ علمی خود در این حوزه اشاره کردند. ایشان در مقام مدیر "گروه پژوهشی مطالعات هند" در دانشکدۀ الهیات، نخست به معرفی اجمالی مجموعه مقالات تألیفی و ترجمههای خود و نیز برگزاری برنامههای مختلف برای آشنایی با هند شناسی و نیز فعالیتهای دیگر اعضای گروه پرداختند. سپس ضمن ارائه گزارشی دسته بندی شده از دو جریان اصلی برهما سماج و آریا سمج ، مهمترین اندیشههای متفکران برجستۀ این دو جریان دینی را که ناظر به اعتقادات هندویی و اعمال دینی آنها است به بحث گذاشتند. همچنین مواضع این متفکران و گروه ها را در قبال حاکمان سیاسی بیگانه ، یعنی انگلیسی ها و اصلاحات اجتماعی فراگیر آنان را بویژه در خصوص آموزش به سبک جدید ونیز اصلاحات در مسائل زنان مطرح کردند. ایشان با نظر به بسترهای فکری و اعتقادی این متفکران هندو، بر بررسی دقیقتر مفاهیم بنیادین در ادیان هند و بویژه هندوئیسم، تأکید کردند.
سپس ناقد خارج از دانشگاه، آقای دکتر حمیدیه، با توجه به مقالۀ چاپ شده آقای دکتر جوانی در بررسی این موضوع ، ضمن طرح برخی ایرادات شکلی_ که متاسفانه به سبب اعمال نظر برخی ویراستاران مجلات علمی پژوهشی بوده_ به بیان زمینههای ظهور این جریانهای اصلاحی در هند پرداختند و نیز به اهمیت جریان شناسی این متفکران و پیروانشان و سنجش آنها در بطن این جریانها توجه دادند.
در مرحلۀ نهایی ناقد داخل دانشگاه، خانم دکتر هوشنگی، باتوجه به مطالعات دین شناسی دردورۀ اخیر، در آسیب شناسی رویکردهای پیشین محققان دین شناسی که عمدتاً برخاسته از جوامع مسیحی بوده است، توجه به تفاوت بنیادین سرزمین هند و دین هندویی که از فرهنگ و جامعه و حتی سیاست آن به دور نبوده و کاملاً متک ر است و نیز با تاکید بر برهه های تاریخی مهم در هند و تعاملات هندو ها با مسلمانان ، توجه به بحران هویت و نیز تعریف مفاهیم کلیدی" دیگری" و مدرنیته و ملی گرایی را ضروری دانستند. همچنین در نهایت، در تعریف نهضت های جدید دینی) نجدها( و نیز اصلاحات در حیطه های مختلف که این جریان ها عهده دار بودند نکاتی تکمیلی مطرح شد.