English
صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۱ دوشنبه ۲۶ ارديبهشت
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره دانشكده
obj_theology_block1754
امور آموزشي
obj_theology_block1756
امور پژوهشي و اجرايي
obj_theology_block1753
گروه هاي آموزشي
فلسفه و حكمت اسلامي
علوم قرآن و حديث
تاريخ فرهنگ و تمدن اسلامي
اديان و عرفان
فقه و مباني حقوق اسلامي
معارف اسلامي
افراد
ریاست دانشکده
معاونين و مديران
اعضای هیات علمی
كارشناسان
اساتید و کارمندان بازنشسته دانشکده
امكانات
سالن چند منظوره
كتابخانه گروه معارف اسلامي
دانش آموختگان
فرم ثبت نام دانش آموختگان
تماس با ما
شماره هاي تماس
ارتباط مستقيم با رياست دانشكده
ارسال نظرات، انتقادات و پيشنهادات
گزارش سومین نشست از سلسله نشستهای کارآفرینی گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی با موضوع تاریخ و روزنامهنگاری؛ اهمیت، نقش و جایگاه دانش تاریخ در روزنامه نگاری مورخ 1401/2/18
ارسال شده در تاریخ
1401/02/21
ساعت
14:02
سومین نشست از سلسله نشستهای کارآفرینی گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی با موضوع تاریخ و روزنامهنگاری؛ اهمیت، نقش و جایگاه دانش تاریخ در روزنامه نگاری
در 18 اردیبهشت ماه 1401 در سالن مولوی ساختمان خوارزمی دانشگاه الزهرا برگزار شد.
هدف این نشست
آشنایی بیشتر دانشجویان رشتههای تاریخ و تاریخ و تمدن ملل اسلامی با فرصتهای شغلی و کاری به ویژه در زمینه روزنامهنگاری تاریخی و بهکارگیری دانش تاریخ در روزنامهنگاری بود. این برنامه اولین برنامه حضوری پس از پاندمی کرونا بود که با استقبال خوب دانشجویان و استادان مواجه شد.
دبیر نشست خانم دکتر فضلی
با اشاره به برگزاری نشستهای برگزار شده از سوی گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دانشگاه الزهرا در ارتباط با کارآفرینی در حوزه تاریخ و جایگاه و کاربرد دانش تاریخ در حوزهها و حرفههای گوناگون، استقبال دانشجویان از این برنامهها را بسیار خوب توصیف و بیان کردند تلاش گروه بر این بوده است که حتیالمقدور از کسانی در این جلسات دعوت شود که هم فارغالتحصیل یا دانشجوی تاریخ و هم از افراد موفق در حوزه کاری و حرفه مربوطه باشند. ایشان در ادامه با توجه به پیوند میان حرفه روزنامهنگاری با تاریخ اظهار داشتند امروزه روزنامهنگاری به عنوان یک رشته دانشگاهی و تحصیلی مطرح شده است و در برخی دانشگاههای کشور هم این رشته دایر است. یکی از نکات قابل توجه در این حرفه این است که رفته رفته شکل تحصصی پیدا کرده و ذیل آن حوزههای تخصصی پیدا کرده است تا جایی که امروز تعابیری مانند «روزنامهنگاری سیاسی»، «روزنامهنگاری اقتصادی»، «روزنامهنگاری اجتماعی و فرهنگی» و امثال آن را میبینیم. علاوه بر این، وقتی صفحات روزنامهها را تورق میکنید یا در اینترنت، سایتها و شبکههای خبری را بررسی میکنید، با صفحه یا صفحات مربوط به تاریخ هم روبرو میشوید. این بهاین معنی است که تاریخ چراغ خاموش، بهدلیل اهمیت آن در امر و حرفه روزنامهنگاری حضور و البته حضور پررنگی دارد! همچنین بسیاری از تحلیلها و تبیینهای ارائه شده در روزنامهها، سایتها و شبکههای خبری، مبتنی بر اطلاعات و دادههای تاریخی هستند یعنی درک و فهم مسائل روز در اکثر حوزهها چه سیاسی و چه اقتصادی و فرهنگی و سایر حوزهها مستلزم توجه به پیشینه تاریخی حوادث، رویدادها و تحولات روز هستند.
در ادامه سخنران اصلی این نشست
جناب آقای اصغر زارع کهنمویی
، روزنامهنگار و دانشجوی دکتری رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران از افراد صاحب تجربه و سبک در امر روزنامهنگاری به ارائه مباحثی در خصوص پیوند بین دانش تاریخ و روزنامه نگاری پرداختند و بیان کردند نگاه و نگرش حرفه ای نسبت به روزنامه نگاری در دوره جدید تنوع داشته است و به رغم ارتباط نداشتن تاریخ با روزنامهنگاری فرصتهای شغلی متعددی وجود دارد که بتوان از تخصص تاریخ در این حیطه استفاده کرد. وی همچنین با تعریف علم تاریخ و روزنامهنگاری به شباهتها و تفاوتهای این دو حوزه پرداختند؛ از جمله اینکه در هر دو حوزهی تاریخ و روزنامهنگاری روایتگری صورت میگیرد و پیامهایی به شیوههای مختلف مانند گفتگو، گزارش و خبر به مخاطبان انتقال مییابد. اما به رغم این شباهتها، تفاوتهایی هم بین این دو حوزه وجود دارد؛ تاریخ تخصص است تا مهارت، در حالیکه روزنامه نگاری مهارت است تا تخصص. تاریخ راوی گذشته است و روزنامهنگاری راوی امروز و تاریخ محل دادهها اما روزنامهنگاری محل انتشار دادههاست.
سخنران جلسه آقای زارع در بخش دیگری از مباحثشان کاستیهای معرفتی در روزنامهنگاری در ایران را هم مورد توجه قرار دادند که از جمله آنها میتوان به انتخاب سوژه، دانش ضمنی، کم آشنایی با مسائل منطقه، گسست تاریخی، کپیکاری، ناآشنایی با سند، ناتوانی در گفتگو، ناتوانی در طبقهبندی موضوع اشاره کرد. ایشان در ادامه فرصتهای شغلی مختلف مرتبط با روزنامهنگاری برای دانشجویان تاریخ و تمدن ملل اسلامی را برشمردند؛ ازجمله از روزنامهنگاری تخصصی در حوزههای جغرافیایی اثرگذار مانند چین، روسیه، قفقاز، آسیای میانه، هند و جهان عرب، تولید محتوا برای پروژههای فرهنگی و هنری بخش خصوصی مانند سریالها وجشنوارهها، حضور در نهادهای فرهنگی و اجتماعی مانند شهرداری تهران، کارآفرینی در حوزه فرهنگ: آموزش، ویرایش، پژوهش، گردشگری و ... نام بردند. در بخش آخر مباحث، ضرورتهای مربوط به روزنامهنگاری در 4 محور مختلف مهارتهای رسانه ای(نوشتن، گفتگو و گزارش)، تسلط به زبان خارجی(انگلیسی ،عربی چینی یا روسی)، ارتقای سواد تاریخی (اتکا به دادههای تاریخی، نگرش و تحلیل متفاوت) و مدیریت ارتباطات( ارتباط با متخصصان، بنگاهها و مخاطبان) اشاره و مورد بحث قرار گرفت.
در پایان این جلسه به پرسش حاضران پاسخ داده شد.
ارسال کننده:
تعداد بازدید:
27
تصاویر مرتبط:
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.
معاون پژوهشی
آیین نامه ها و فرم های پژوهشی
اعتبارهای پژوهشی (گرنت)
فرایندهای پژوهش
گروه پژوهشی مطالعات هند
فهرست نشریات علمی معتبر و نامعتبر
آثار وتالیفات اساتید و کارمندان
طرح ها و هسته های پژوهشی مصوب اعضاء هیات علمی
فایل های آموزشی پژوهشی
گروه پژوهشی مطالعات میان رشته ای علوم قرآن و حدیث
تقویم پژوهشی
نشریات
انجمن های علمی و دانشجویی
فعالیت های اجتماعی اساتید
معرفی و تاریخچه
افتخارات
رشته ها و مقاطع تحصیلی
نمودار سازمانی
منشور اخلاقی
برنامه راهبردی و عملیاتی
ریاست دانشکده
معاونین و مدیران دانشکده
روسای پیشین
شوراها و کارگروه های تخصصی
پرسش های متداولFAQ
نقشه وب سایت
مجموعه تصاویر
مجموعه فیلم
مجموعه صوت
شماره های تماس
آدرس:
تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان خوارزمی، طبقه سوم، دانشکده الهیات
تلفن:
+982185692347
کدپستی:
1993893973
نمابر:
982188035187+
ارسال نظرات و پیشنهادات:
theology@alzahra.ac.ir
معاون آموزشی
وظایف آموزش
اخبار دفاعیه ها
سرفصل دروس
راهنمای آموزشی جدیدالورود
اخبار و اطلاعیه های آموزش
تحصیلات تکمیلی دانشکده
آیین نامه آموزشی کارشناسی
آیین نامه آموزشی کارشناسی ارشد
آیین نامه آموزشی دکتری
آیین نامه امتحانات
فرم های آموزشی
فرم های کارشناسی ارشد
فرم های دکتری
فرم های فرصت مطالعاتی
اخبار و اطلاعیه های دانش آموختگان