گروه معارف اسلامی در جلسات فرادرس آشنایی با «نسبیت گرایی» و «پلورالیسم دینی»، به نقد و بررسی ادله شکاکیت گرایان و نسبی گرایان می پردازد.
این برنامه که در چندین جلسه (تاریخ های 18، 25، 26 اردیبهشت و 1 و 8 خرداد 1404) در حال برگزاری است، با راهنمایی اساتید گرامی حجت الاسلام آقای دکتر عاشوری و حجت الاسلام آقای دکتر جلالی، مدرسان مبانی نظری اسلام، به این موضوع می پردازد که بسیاری از آسیب های فکری و شبهات اعتقادی در بین افراد جامعه مخصوصا قشر نخبگانی، مبتنی بر نسبی بودن شناخت و ارزش هاست. شبهاتی مثل هر کسی هر اعتقادی دارد صحیح است، واقعیتی وجود ندارد، هر کسی مجاز است بر اساس سلیقه خود عمل کند، من هر طور خواستم عمل میکنم و... همه ریشه در تفکر نسبی گرایی دارد.
ابتدا به بررسی این نوع نگاه، سپس نقد آن و در ادامه به یکی از ادله نسبی گرایان که هرمنوتیک فلسفی است، پرداخته می شود. در این جلسات مطرح می شود که در عین پذیرش وجود پیش نیازهای تفکر و تکامل در فهم، ما نسبیت در فهم و عدم فهم مراد متکلم که دیدگاه گادامر در مورد هرمنوتیک فلسفی است را قبول نداریم و می توانیم به مراد واقعی متکلم در مورد متون دست پیدا کنیم.