معاونت پژوهشی دانشکده الهیات دانشگاه الزهراء با همکاری انجمن علمی دانشجویی علوم قرآن و حدیث برگزار کرد:

بازدید علمی و فرهنگی یک روزه از قم

25 05 2025 05:54
کد خبر : 16732871
تعداد بازدید : 53

تاریخ رویداد :

معاونت پژوهشی دانشکده الهیات  دانشگاه الزهراء با همکاری انجمن علمی دانشجویی علوم قرآن و حدیث بازدید علمی یک روزه به مقصد قم برگزار کرد.

 این بازدید علمی-فرهنگی  با هماهنگی معاون پژوهشی دانشکده الهیات دکتر زهرا صرفی و همراهی ایشان با جمعی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته‌های مختلف علوم انسانی و اسلامی دانشگاه الزهراء و برخی اساتید در تاریخ 30/2/1404 انجام شد.

 در ابتدا زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها توفیق شد. سپس بازدید دو ساعته از موسسه کامپیوتری علوم اسلامی نور صورت گرفت و جناب آقای حامد مقیسه و نیز جناب آقای احسان بنیادی به معرفی و آموزش ساختار کلی نرم افزارهای نور و به طور خاص جامع التفاسیر 4و جامع فقه پرداختند و در ادامه بعد از استراحت مختصر و اقامه نماز و صرف ناهار، همراهان در نشست علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم حاضر شدند.

در این نشست دکتر مصطفی قبایی آرانی عضو هیات علمی و رئیس دانشکده هوش مصنوعی و فناوری‌های اجتماعی پیشرفته و جزو ۲ درصد دانشمندان برتر  جهان سخنرانی نمودند. به گزارش ایشان با توجه به تحولات ساختاری دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه در سال‌های اخیر در رنکینگ جهانی رشد قابل توجهی داشته است که این تحولات شامل تغییراتی است که برای افزایش کارآمدی، مأموریت‌محور شدن و تمرکز بر نیازهای بازار کار انجام شده استاین تحولات شامل تغییر ساختار گروه‌های علمی، افزایش نقش مدیران استانی و کشوری در تعیین کیفیت دوره‌ها و تمرکز بر رویکرد فناورانه، مهارت‌آموزی و کارآفرینی است. در ادامه ایشان مساله ضرورت پرداختن به هوش مصنوعی را طرح کردند و مطالبی ارزشمندی نیز در تبیین چیستی و ساختار و کارکرد آن طرح کردند.

حجه‌الاسلام و المسلمین دکتر سید امیر سخاوتیان معاون فرهنگی-دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که راه‌اندازی دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی را در کارنامه خود دارد، سخنران دوم این نشست علمی بودند. ایشان حوزههای دانشی فلسفه، زبان‌شناسی، روان‌شناسی، اقتصاد را از مهمترین دانش‌های زیربنایی در حوزه هوش مصنوعی دانستند و  به تفصیل بر ضرورت توجه رشته های علوم انسانی به مطالعات بنیادین هوش مصنوعی تاکید کردند. دکتر سخاوتیان  در ادامه بر لزوم ترجمه صحیح اصطلاحات تخصصی علوم مختلف به ویژه در حوزه هوش مصنوعی تاکید کردند و این مساله را در درک صحیح و عمیق افراد بسیار موثر دانستند.