وبینار «کارآفرینی در بستر تاریخ» به همت گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی و انجمن علمی ـ دانشجویی این گروه و با حمایت دانشکده الهیات دانشگاه الزهراء با حضور جمعی از استادان گروه و دانشجویان در 19 آبان 1400 برگزار شد. آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با مقوله کارآفرینی و به ویژه کارآفرینی با اتکاء بر دانش تاریخ هدف اصلی این نشست بود و با استقبال دانشجویانی از دانشگاه الزهراء و دانشگاههای دیگر (حدود 70 نفر) روبرو گردید. در این جلسه ابتدا خانم دکتر فضلی، نماینده کارآفرین گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دانشکده الهیات، ضمن تاکید بر اهمیت کارآفرینی در جهان کنونی اظهار امیدواری کردند که با برگزاری سلسله نشستهایی در این موضوع دانشجویان با مقوله کارآفرینی به ویژه در حوزه تاریخ و همچنین زمینههای کاری و شغلی قابل توجه و کمتر شناخته شده رشتههای تاریخی آشنا شوند.
در ادامه خانم ژاله ابراهیمی از دانشجویان موفق رشته تاریخ که تجارب ارزندهای در زمینه اشتغال از قِبَل تاریخ و به کارگیری تخصص دانش و اطلاعات تاریخی در حوزه توریسم و گردشگری دارند، مباحث بسیار مفید و کاربردی در ارتباط با بحث تاریخ و گردشگری و مقوله کارآفرینی در زمینه تاریخ و دانش تاریخی برای دانشجویان ارائه دادند. از جمله مسائلی که در این نشست عنوان شد اینکه بر خلاف تصور اولیه، فارغ التحصیلان رشتههای تاریخی، حضور کمرنگی در حوزه گردشگری دارند و این حوزه مهمِ مرتبط با تاریخ عملا توسط افراد غیرمتخصص اداره میشود و حتی کتابهای مربوط به راهنمای گردشگری نیز توسط این افراد ناآشنا با تاریخ تألیف و منتشر شده است. از جمله فرازهای مهم دیگر این جلسه، بیان زمینه کارآفرینیـتاریخی احیاء غذاهای ادوار مختلف تاریخی ایران بود و ضمن آن به تجربه خودشان در این باره اشاره کردند که بر اساس اطلاعات متون تاریخی برخی از غذاهای دوره صفوی از جمله شیله پلاو و ... احیاء کردهاند که این غذاهای صفوی با استقبال خوبی نیز روبرو شده بود.
در پایان این نشست به پرسشهای دانشجویان و حاضران درباره گردشگری و تاریخ و مباحث ارائه شده پاسخ داده شد.