وبینار «روش تحقیق و پایان نامه نویسی» در روز پنجشنبه 20 آذر ساعت 12-10 از سوی گروه فلسفه و با سخنرانی خانم دکتر فروزان راسخی برگزار شد.
خانم دکتر راسخی در ابتدا هفت مورد از ویژگیهای روحیه علمی را برشمردند و «پناه بردن به حدس و گمان»، «تقلید و نه تحقیق» و «رجوع به رأی دیگران به جای بررسی نتایج» را از جمله آثار و پیامدهای ضعف روحیه علمی دانستند. ایشان ضمن اشاره به روشهای تحقیق در علوم به تبیین آنها پرداختند و در ادامه ضمن تعریف تحقیق یا پژوهش علمی، مراحل پروپوزال نویسی را تشریح کردند و اظهار داشتند محقق در نگارش و تنظیم پروپوزال به سه مورد مهم باید توجه کند: انتخاب موضوع، سؤالات فرعی، فرضیه¬ها و پیشینه پژوهش؛ همچنین در مرحله انتخاب موضوع باید توجه کند که موضوع روشن، واضح و بدون ابهام باشد، نه کلی باشد و نه جزئی، مرتبط با رشته تخصصی باشد و نوآوری داشته باشد به گونه-ای که دریچه جدیدی را در آن علم مطرح کند.
دکتر راسخی در ادامه به مراحل تحقیق پرداختند که اعم است از: تهیه فهرست منابع و مواد تحقیق، فیش برداری از مطالب مرتبط با موضوع تحقیق، بررسی فیشها از جهت تطابق با موضوع و تشخیص و حذف فیش¬های غیرمرتبط، تدوین مطالب فیشها با ذکر منبع، ایجاد پیوند بین مطالب، جمع¬یندی و گزارش نتایج تحقیق.
در پایان جلسه پرسشهای حضار و پاسخهای سخنران مطرح شد.
گزارش وبینار «روش تحقیق و پایان نامه نویسی» مورخ 99/9/20
13 12 2020 00:00
کد خبر : 12346850
تعداد بازدید : 28